Cariile se pot extinde până la nerv, cauzând infecții, durere și chiar pierderea dintelui. Aflați cum apar cariile dentare și cum puteți preveni apariția acestora.
Utilizarea corectă a aței dentare ajută la eliminarea plăcii bacteriene și a reziduurilor alimentare din zonele dificil de accesat doar cu periuța de dinți.
Sensibilitatea dentară la cald sau la rece se poate trata, identificând și tratând cauza. Pentru mai multe informații cu privire la sensibilitatea dentară, citiți aici.
Există mai multe motive pentru care puteți avea hipersensibilitate dentinară. Pentru a ajunge la soluții, este util să înțelegem anatomia de bază a dintelui.
Cariile dentare încep cu placa, o peliculă subțire de bacterii care se adună constant pe dinți. Dacă nu este îndepărtată regulat, placa bacteriană evoluează continuu.
Vă întrebați dacă durerea sau o oarecare sensibilitate pe care o simțiți poate însemna că aveți o carie? Aflați cum se manifestă cariile și cum ar trebui să acționați.
Unii oameni se întreabă cât de des trebuie să se spele pe dinți pentru a preveni cariile și a avea un zâmbet frumos. Citiți în continuare pentru a afla răspunsurile.
Află mai multe despre carii, simptomele cariilor dentare și pașii simpli și eficienți pe care îi poți urma pentru a menține sănătatea dinților și a gingiei.
Conform Asociației Americane de Stomatologie (ADA), fluorul este adesea numit „luptătorul natural împotriva cariilor”, în special pentru dinții în dezvoltare.
Prin respectarea unor indicații simple, fluorul este sigur și recomandat copiilor mici. Aflați cum să utilizați corect fluorul la copii, pentru o sănătate orală adecvată.