ANGAJAMENTUL NOSTRU PENTRU BUNĂSTAREA ANIMALELOR

Acordăm o atenție deosebită bunăstarii animalelor și cooperăm pentru ca fiecare guvern sau autoritate de reglementare din orice țară să implementeze cât mai curând interzicerea testării pe animale pentru demonstrarea siguranței produselor cosmetice.

Suntem o companie globală și respectăm toate cerințele de reglementare asociate testării pe animale oriunde suntem prezenți. Siguranța produselor cosmetice pe care le vindem în Europa nu este susținută de teste pe animale. Ne conformăm prevederilor reglemetarilor din UE care interzice efectuarea acestor testări.

 

Din păcate, unele guverne și organisme de reglementare continuă să solicite teste pe animale, deși progresele în ceea ce privește alternativele de testare in vitro, împreună cu datele de siguranță care sunt deja disponibile, le fac inutile. Aceasta este schimbarea pentru care lucrăm.

 

Timp de 35 de ani, compania noastră a încurajat dezvoltarea metodelor alternative de testare care sunt validate din punct de vedere științific și pot fi acceptate de autoritățile de reglementare. Suntem lideri la nivel mondial și investim mai mult de un milion de dolari anual pentru promovarea, participarea la dezvoltarea, validarea și acceptarea metodelor alternative de testare care nu implică testarea pe animale. Lucrăm îndeaproape cu agențiile de reglementare din întreaga lume pentru a examina modul în care testele care nu sunt efectuate pe animale pot fi încorporate în cerințele lor de siguranță pentru produsele de consum. Eforturile noastre privind bunăstarea animalelor au fost recunoscute de către organizația care militează pentru tratamentul etic al animalelor (PETA).

 

Eficacitatea testărilor alternative privind testarea pe animale ne-a permis să declarăm un moratoriu voluntar asupra testării pe animale pentru produsele noastre de îngrijire personală pentru adulți. Aceast moratoriu este în vigoare, la nivel mondial, din anul 1999.

De asemenea, ne continuăm angajamentul de a găsi și utiliza metode alternative prin sprijinirea și colaborarea cu organizații și instituții europene (European Partnership for Alternative to Animals (EPAA) și Institute for In Vitro Science (IIVS). Colgate-Palmolive împărtășește în mod activ rezultatele de reducere a utilizării animalelor și de dezvoltare a metodelor alternative de testare, astfel încât aceste informații să-i poată ajuta pe alții în căutările lor privind modalitățile de minimizare a folosirii animalelor.

 

Așteptăm cu nerăbdare ziua în care toate țările vor recunoaște metodele alternative și toate studiile necesare privind siguranța produselor cosmetice vor putea fi efectate fără utilizarea animalelor. Vom continua să lucrăm pentru a face ca acea zi să vină mai devreme.

 

Pentru informații mai detaliate despre acest subiect important, vă invităm să vizitați pagina "Sustenabilitate" din site-ul nostru www.colgatepalmolive.com.